SOO BAHK DO

Image
Το SOO BAHK (TANG SOO) DO, είναι παραδοσιακή πολεμική τέχνη που προέρχεται από την Κορέα, ιδρύθηκε από τον Grand Master Hwang Kee το έτος 1945 στη Σεούλ.
Η διδασκαλία του SOO BAHK DO βασίζεται σε πέντε βασικές αρχές, την ιστορία (Yuk Sa), Παράδοση (Jοn Tong), Πειθαρχία και σεβασμός (Neh Κhang Weh Yu) Φιλοσοφία (Chul Huk) και η Τεχνική (Ki Sool).

Είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος αυτοάμυνας συνδυάζοντας παραδοσιακά κορεάτικα λακτίσματα διαφόρων επιπέδων, τεχνικές χεριών, τεχνικές αυτοάμυνας με διάφορα αντικείμενα κάθε είδους, πιασίματα και λαβές από όλο το σώμα, ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές εμπλοκών χωρίς επαφή.

Η εκμάθηση του μπορεί να γίνει από τον καθένα χωρίς ηλικιακό όριο και χωρίς την ανάγκη ύπαρξης καλής φυσικής κατάστασης για την παρακολούθηση του.

Υπάρχουν 8 αρχές(Κλειδιά): Θάρρος, αυτοσυγκέντρωση, αντοχή, τιμιότητα, ταπεινοφροσύνη, έλεγχος ισχύος, ένταση & χαλάρωση και τον έλεγχο της ταχύτητας.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πειθαρχία και ο σεβασμός, που ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες είναι απαραίτητο στοιχείο κοινωνικοποίησης και προσαρμοστικότητας στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος είναι πολλά και ευεργετικά όπως ευλυγισία, σωστή στάση σώματος, δυνατούς μύες, ομαδικό πνεύμα, εκρηκτικότητα, αυτοπεποίθηση και σεβασμό.

Αυτή η πολεμική τέχνη προετοιμάζει τον ανθρώπινο νου ώστε να αντιμετωπίσει με ευκολία, καταστάσεις υψηλού κινδύνου και στρες που στις μέρες μας είναι συχνό κοινωνικό φαινόμενο.

Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από:

©2020 Atrotos Team. All Rights Reserved.